Kolme suosikkipaikkaani Helsingissä

Archtoursin uusi tuottaja Hanna Hannus esittelee kolme nostoa suosikkipaikoistaan Helsingissä.

Nähin ja moneen muuhun kohteeseen voit tilata matkan tai asiantuntevan opastetun kierroksen Archtoursin kautta. Järjestämme tarvittaessa myös asiantuntijatapaamisia sekä kaikki matkapalvelut lennoista hotelleihin.

 

1. Kaisa-kirjasto

Kaisa-kirjasto

Helsingin yliopiston keskustakampuksen uusi kirjasto Kaisa-kirjasto valmistui vuonna 2012. Olin itse tuolloin opintojeni loppusuoralla, joten pääsin kirjoittamaan graduani uutuutta hohtavissa tiloissa.

Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n arkkitehtien Vesa Oivan ja Selina Anttisen suunnittelemassa rakennuksessa on modernin kirjastokäsityksen mukaisesti erilaisia tiloja ja vyöhykkeitä mm. hiljaiselle työskentelylle ja ryhmätöille. Kirjastosta löytyy myös mukavia sohvia, ja onnekkaimmat pääsevät lukemaan tenttikirjojaan Yrjö Kukkapuron Karuselli-tuoleihin. Talon parhaista paikoista on upeat näkymät Kaisaniemenkadulle ja toisaalta Kruununhaan kattojen ylle.

 

2. Kalasatama ja Suvilahti

suvilahti kalasatama

Kalasatama on yksi Helsingin uusista merellisistä asuinalueista. Se on jo osittain valmis, mutta koko laajan alueen valmistumiseen tulee kulumaan vielä vuosikymmeniä. Kalasatamassa on monia kiinnostavia, urbaaneja kokeiluita. Esimerkiksi ympäristötaideprojektin ansiosta alueen kaduilla on suuria veistoksia ja muuta julkista taidetta.

Kalasatama kasvaa kiinni Suvilahden vanhaan teollisuusalueeseen (kuvassa), jossa järjestetään paljon musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Vuonna 2016 avattu kuvauksellinen Isoisänsilta on yhdistänyt Kalasataman myös Mustikkamaan saaren luontoreittien varrelle.

Asun itse lähellä Kalasatamaa, ja iltakävelyillä on hauska seurata alueen muutosta, joka tällä hetkellä on todella vilkasta.

 

3. Puu-Vallila

Puu-Vallila_sh_1

Keskellä vilkkaita Vallilan katuja sijaitsee satavuotias puutaloalue, rauhallinen keidas vilkkaan kaupungin sydämessä. Värikkäät talorivistöt mansardikattoineen muodostavat pittoreskeja kaupunkinäkymiä.

Puu-Vallila rakennettiin 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä työväestön asuinalueeksi. Alueen rauhallisilla ja yhtenäisenä säilyneinä kaduilla on mukavaa käydä kävelyillä ja tuntea menneiden vuosikymmenten henki.

 

Teksti: Hanna Hannus

Kuvat: Sami Heikinheimo